HARMONOGRAM KONSULTACJI MATURALNYCH
Nasza uczennica w finale XII Olimpiady Wiedzy Hotelarskiej ...
Zebrania z rodzicami 20.01.2021 r.
Egzaminy potwierdzające kwalifikacje w zawodzie - informacje
Konkurs Wypieków Bożonarodzeniowych 18.12.2020 r.
16 stycznia 2020 r. zorganizowany został po raz pierwszy w naszej szkole ,,Dzień praktykanta i pracodawcy”. Wydarzenie to miało na celu pomóc uczniom klas drugich, kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych oraz uczniom klas trzecich, uczących się w zawodzie technik hotelarstwa, zapoznać się ofertą praktyk zawodowych u pracodawców.
Szkoła zakupiła szafki szkolne dla uczniów. Szafki ustawiono w szatni. Są przeznaczone do przechowywania przez uczniów odzieży i przyborów szkolnych. Apelujemy do uczniów o rozważne i ostrożne korzystanie z nowych szafek, tak by długo służyły naszej szkole i by przez kolejne lata tak ładnie wyglądały jak obecnie.
W Zespole Szkół Gastronomicznych nr 1 działa tzw. zdrój wodny, czyli poidełko. Zamontowanie takiego urządzenia w szkole nie tylko spowoduje, że młodzież będzie chętniej sięgać po wodę, która jest zdecydowanie zdrowsza niż kolorowe napoje gazowane, ale także przyczyni się do kształtowania świadomych postaw proekologicznych.


