Menu główne

ava1

LOGO LIBRUS poziome

Projekt „Gotuj po hiszpańsku II”

FE POWER poziom pl 1 rgbCelem głównym projektu jest aktywizacja zawodowa min. 99 osób młodych zagrożonych wykluczeniem społecznym zamieszkałych na terenie Województwa Małopolskiego poprzez nabycie lub podniesienie kompetencji zawodowych w zakresie zawodu Kucharz, kompetencji w zakresie języka hiszpańskiego oraz kompetencji interpersonalnych z wykorzystaniem potencjału mobilności ponadnarodowej. Planowanym efektem projektu będzie podjęcie zatrudnienia przez min. 44 osób.

Projekt „Gotuj po hiszpańsku II” realizowany przez Fundacje Rozwoju Kompetencji i Przedsiębiorczości PROAKTYWNI w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Wiedza, Edukacja, Rozwój , 4 oś priorytetowa Innowacje społeczne i współpraca ponadnarodowa, Działanie: 4.2 Współpraca ponadnarodowa. Projekt jest współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.

Okres realizacji Projektu: 02.01.2017 do 31.12.2020.

Wartość projektu 3 143 883,54 zł z czego wkład Funduszy Europejskich wynosi 3 056 049,28 zł.

Zespół Szkół Gastronomicznych nr 1 im. mjr Henryka Sucharskiego Projekt jest Partnerem w projekcie „Gotuj po hiszpańsku II” realizowanym w ramach Priorytetu IV, Działanie 4.2 „Programy mobilności ponadnarodowej” Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój 2014-2020.

Lider projektu: Fundacja Rozwoju Kompetencji i Przedsiębiorczości PROAKTYWNI

Partnerzy:

Zespół Szkół Gastronomicznych nr 1 im. Mjr. Henryka Sucharskiego w Krakowie

Centro de Formación Profesional ALTAVIANA


Więcej informacji na: www.gotujpohiszpańsku.pl

Spot promujący projekt:  https://youtu.be/Mztg48WMtyE

2019 Plakat GPH II

 

„ Uczymy się przez całe życie i dzielimy się wiedzą” #erasmusdays 2020 w naszej szkole.

Brak opisu.

 

W ramach tegorocznej edycji #erasmusdays2020 nauczyciele, którzy realizują projekt „ Doskonalenie kompetencji kluczowych przez nauczycieli, drogą do uczniowskiego sukcesu” w ramach Programu Erasmus +, zaprezentują „ Przewodnik dla nauczycieli po narzędziach TIK”, który jest owocem międzynarodowej współpracy z partnerami projektu oraz codziennej pracy nauczycieli ze swoimi uczniami w trakcie zajęć szkolnych.

Zapraszamy do śledzenia naszych działań.

Czytaj więcej: „ Uczymy się przez całe życie i dzielimy się wiedzą” #erasmusdays 2020 w naszej szkole.

II edycja Projektu Centrum Kompetencji Zawodowych w branży turystyczno-gastronomicznej (T) w Gminie Miejskiej Kraków"

benefit„Projekt Centrum Kompetencji Zawodowych w branży turystyczno-gastronomicznej (T) w Gminie Miejskiej Kraków - 2 edycja” - całkowita wartość projektu 2 724 351,15 zł.

Realizatorzy projektu:
Zespół Szkół Ekonomicznych nr 1 (ZS Ek. Nr1),
Zespół Szkół Ekonomicznych nr 2 (ZS Ek. Nr 2),
Zespołu Szkół Gastronomicznych nr 1 (ZSG Nr 1),
Zespół Szkół Gastronomicznych nr 2 (ZSG Nr 2),
Zespół Szkół Specjalnych nr 14 (ZSS Nr 14),
Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy (SOSW Nr 1),
Centrum Kształcenia Zawodowego nr 1 (CKZ Nr 1).

Czytaj więcej: II edycja Projektu Centrum Kompetencji Zawodowych w branży turystyczno-gastronomicznej (T) w...

Przedłużenie terminu realizacji projektu

projekt2020Przedłużenie terminu realizacji projektu „Doskonalenie kompetencji kluczowych przez nauczycieli drogą do uczniowskiego sukcesu” nr 2018-1-PL01-KA101-048702, Program Erasmus +, Akcja A1, mobilność kadry edukacji szkolnej.

Czytaj więcej: Przedłużenie terminu realizacji...

20.01.2020 - Wizyta partnerów projektu eTwinning w ZSG 1

etining2020oW poniedziałek 20 stycznia 2020 roku Zespół Szkół Gastronomicznych nr 1 odwiedzili partnerzy z projektu eTwinning, wice-dyrektor, p. Gökhan Aylan oraz nauczyciel języka tureckiego, p. Hasan Meral ze szkoły Kartepe Pirelli Andalou Lisesi z Izmitu w Turcji. Polscy i tureccy nauczyciele są częścią większego projektu międzynarodowego, który wspólnie realizują.

Czytaj więcej: 20.01.2020 - Wizyta partnerów projektu eTwinning w ZSG 1

Projekt: Interdyscyplinarny wymiar kształcenia zawodowego gwarancją sukcesu

Nazwa projektu: Interdyscyplinarny wymiar kształcenia zawodowego gwarancją sukcesu w Zespole Szkół Gastronomicznych nr 1 w Krakowie.

Nr projektu: 2019-1-PL01-KA102-063794
Czas trwania projektu: 2.09.2019 - 1.09.2021 r.
Liczba uczestników: 8

Główne cele projektu:
- Podniesienie jakości procesu kształcenia zawodowego w ZSG nr 1 poprzez doskonalenie umiejętności i kompetencji zawodowych, językowych oraz pedagogicznych nauczycieli przedmiotów zawodowych z branży gastronomicznej,
- Nawiązanie współpracy z nowymi szkołami z Portugalii, Włoch, Finlandii i Łotwy,
- Wprowadzenie innowacyjnych metod i narzędzi w nauczaniu przedmiotów zawodowych,
- Opracowanie i wdrożenie programu nauczania zakładającego interdyscyplinarność w kształceniu zawodowym w ZSG nr 1,
- Udział w mobilności typu job shadownig.

Pobierz dokumenty:

Projekt Erasmus plus "Doskonalenie kompetencji kluczowych przez nauczycieli drogą do uczniowskiego sukcesu"

proerasmus2019Grupa nauczycieli przedmiotów ogólnokształcących ZSG nr 1, realizujących projekt Erasmus plus "Doskonalenie kompetencji kluczowych przez nauczycieli drogą do uczniowskiego sukcesu", rozpoczęła mobilność zagraniczną w partnerskiej szkole CFA w St Michel Mont Mercure.

Czytaj więcej: Projekt Erasmus plus "Doskonalenie kompetencji kluczowych przez nauczycieli drogą do uczniowskiego...

Projekt: „Hiszpańskie smaki"

Odbyte Staże zawodowe w ramach Projektu "Hiszpańskie smaki - zagraniczne staże dla uczniów ZSG 1 w Krakowie" jest realizowany ze środków PO WER na zasadach programu Erasmus+.

Czytaj więcej: Projekt: „Hiszpańskie smaki"
Pliki cookie ułatwiają świadczenie naszych usług. Korzystając z naszych usług, zgadzasz się, że używamy plików cookie.
Ok