Drużyna ,,Nowohuccy pogromcy smaku” w składzie: Jakub Herian, Norbert Miętka i Witold Mondry z klasy III b pod opieką pana Tomasza Dery zdobyła II miejsce na 34 drużyny z całej Polski w konkursie Szef Team Challenge organizowanym przez MAKRO Cash and Carry Polska S.A. Konkurs trwał cztery tygodnie, w każdym tygodniu drużyna otrzymywała zadanie, na wykonanie którego miała czas 48 godzin.
Czytaj więcej: II miejsce w konkursie Szef Team ChallengeNasza szkołę reprezentowała Weronika Ślimak z kl. 3h zdobywając wyróżnienie.
Konkurs składa się z kilku etapów: test pisemny, praktyczne zadanie polegające na przygotowaniu kilkudniowego pobytu zgodnie z wytycznymi oraz prezentacja.
W dniu 28.11.2019 r. uczniowie uczestniczyli w XVI Małopolskim Konkursie „Stół pięknie nakryty - kuchnia europejska na krakowskim stole” organizowanym w Zespole Szkół Gastronomicznych nr 2.
Konkurs odbywał się w 3 kategoriach: kucharz, kelner-barman oraz cukiernik.
W dniu 28 listopada 2019 roku braliśmy udział w XVIII Międzynarodowym Konkursie ,,Sweet Cup” w Presovie na Słowacji. Uczniowie naszej szkoły startowali w trzech kategoriach: cukiernik, kucharz i kelner. Tematem przewodnim zmagań był miód, który musiał być w przygotowanym przez cukiernika torcie, deserze przyrządzonym przez kucharza oraz na stole nakrytym przez kelnerów.
Czytaj więcej: 28.12.2019 - Sukcesy XVIII Międzynarodowym Konkursie ,,Sweet Cup”, Presov - SłowacjaW dniu 18.11.2019 odbył się XI Sądecki Konkurs Szkół Gastronomicznych w Nowym Sączu. Temat przewodni konkursu: „Bałkańskie przysmaki na europejskim stole”. Gościem honorowym i szefem jury był znany i lubiany krytyk kulinarny i podróżnik Robert Makłowicz. W konkursie udział wzięły uczennice klasy IIIa Gabriela Kubik i Karolina Pietras. Gabriela Kubik zajęła I miejsce wykonując deser „Rabska Torta”.
Czytaj więcej: 18.11.2019 - I miejsce w XI Sądeckim Konkursie Szkół Gastronomicznych w Nowym Sączu