1 lutego w naszej szkole firma Makro zorganizowała warsztaty kulinarne dla uczniów. Szkolenie prowadził absolwent naszej szkoły Łukasz Cichy, szef kuchni restauracji Biała Róża. Druga część warsztatów rozpoczęła się prelekcją na temat drobiu, poprowadzona przez przedstawicieli firmy Drosed.
27 uczniów naszej szkoły rywalizowało w konkursie znajomości języka angielskiego English High Flier. Niedawno otrzymaliśmy wyniki, które mogą być powodem do radości. Uczeń Jakub Tarnacki z klasy 1c otrzymał ogólnopolski dyplom z wyróżnieniem uzyskując 170 pkt (75,89 % możliwych do zdobycia punktów ), który wręczyła mu pani dyrektor Matysik, przy okazji zachęcając uczniów do nauki języków obcych.
Oto jak pięknie prezentowaliśmy się na XVII „Styczniowych Targach Szkół Zawodowych w Meliorku".
12 I 2019 r. uczniowie czwartych klas Technikum Gastronomiczno-Hotelarskiego nr 10 przeżyli jeden z niepowtarzalnych momentów, wyznaczających drogę ku dorosłości. W hotelu Qubus miał miejsce uroczysty Bal Studniówkowy, na którym – w prawie świątecznej jeszcze atmosferze- dziękowano, wspominano i tańczono do samego rana.
Etap Okręgowy Olimpiady Wiedzy Ekonomicznej odbył się dzisiaj 11.01.2019. Patrycja Cieśla przechodząc do etapu okręgowego znalazła się w gronie 56 uczniów z całej Małopolski i jest jedyną uczennicą w tym gronie z technikum gastronomicznego z Małopolski. Poziom Olimpiady był jak zwykle wysoki, a pytania i zadania ekonomiczne zdecydowanie wykraczają poza wiedzę szkoły średniej.
Zobaczcie jak nasi uczniowie poszerzają swoje kompetencje zawodowe w ramach projektu Centrum Kompetencji Zawodowych.