Menu główne

ava1

LOGO LIBRUS poziome

Wieslaw Bober Wzorcownia kwiecien 2017 96Wiesław Bober należy do wąskiego grona najlepszych i najbardziej doświadczonych  kucharzy w Polsce. Branża gastronomiczna zafascynowała go i pochłonęła całkowicie.
Gotował dla artystów, ludzi świata polityki oraz Miss World. Popularyzował polskie smaki w Maso Corto we Włoszech, Kaprun w Austrii oraz w Pradze.

Doskonały kucharz, pomysłodawca, organizator, juror i  laureat wielu konkursów kulinarnych, współzałożyciel  Klubu Szefów Kuchni .
Pierwsze szlify w trwającej blisko 30 lat karierze zawodowej zdobywał na Śląsku. Talent i wyszukany smak  sprawiły, że w krótkim czasie został szefem kuchni i tak zostało do dzisiaj.
W 2015r. rozpoczął pracę w hotelu Fabryka Wełny & SPA i restauracji Przędzalnia w Pabianicach,  gdzie stworzył restaurację Wzorcownia by Wiesław Bober - miejsce na światowym poziomie z wyjątkową atmosferą, eleganckim wnętrzem i przede wszystkim doskonałym jedzeniem.
Propaguje tradycyjną kuchnię polską w nowoczesnej odsłonie, inspiruje się klasycznym stylem francuskim oraz kuchnią myśliwską .
Szkoli młodych adeptów sztuki kulinarnej. Stale współpracuje ze szkołami gastronomiczno-hotelarskimi.
Jest pomysłodawcą i organizatorem Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego „Gęsina nie tylko na św. Marcina. Wybrany  Człowiekiem Sukcesu roku 2016 i 2018 r. na gali ,,Osobowości i Sukcesy”

Pliki cookie ułatwiają świadczenie naszych usług. Korzystając z naszych usług, zgadzasz się, że używamy plików cookie.
Ok