Dnia 20.09.2014 r. odbył się konkurs kulinarny Mistrzostwa w Przyrządzaniu Potraw z Karpia dla uczniów szkół gastronomicznych organizowanych w ramach XII Dni Regionalnych Dni Rybactwa w Skoczowie. Do konkursu zakwalifikowało się 12 zespołów ze szkół. Nasi uczniowie Karolina Wojnarowska i Bartosz Fryc z kl. IV b zajęli III miejsce oraz wyróżnienie za smak. Karolina i Bartek sporządzili Karpia na karmelizowanym porze z orzechami z dodatkiem mamałygi i sałatki z kopru włoskiego.
Uczniów oceniali Kucharze ze Stowarzyszenia Kucharz Polskich Śląsk, EuroGastro, Krzysztof Gawlik, Dariusz Wójcik Word Association of Chefs Societies, Grzegorz Komendarek, Joanna Ochnik women in WACS, Hanna Szymanderska autorka przepisów i książek kulinarnych oraz kucharze z Niemiec, Czech, Francji.
Uczniów przygotowała Bogumiła Podgórska
Zapraszamy do galerii zdjęć