Konkurs odbył się 18 kwietnia 2015r. w Małopolskiej Szkole Gościnności w Myślenicach. Tematem były MAŁOPOLSKIE PRODUKTY REGIONALNE I TRADYCYJNE, a w szczególności JABŁKA RACIECHOWICKIE. Uczestnicy finału (12 os.) mieli za zadanie wykonać zakąskę zimną lub gorącą i danie główne, wykorzystując w każdym daniu Jabłka z Raciechowic.
Maciej podał zakąskę „Raciechowicka niespodzianka” i „Roladę z gęsi na purèe ziemniaczanym w towarzystwie musu z modrej kapusty i karmelizowanych jabłek” jako danie główne. Oprócz pucharu i nagród rzeczowych Maciej Kluba (IIIa) otrzymał list gratulacyjny z rąk Pani Dziekan Wydziału Technologii Żywności Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie - prof. dr hab. Teresy Fortuny.
Opieka merytoryczna oraz przygotowanie ucznia - p. Alicja Wcisło
» Zapraszamy do galerii zdjęć