W dniu 1.05.2015 r. w Sromowcach Niżnych u stóp Trzech Koron już po raz czwarty został zorganizowany konkurs kulinarny „Smak Pstrąga w Pieninach”. Tematem konkursu była przystawka zimna lub ciepła z pstrąga z akcentem regionalnym oraz użyciem produktów zarejestrowanych i chronionych w EU. Uczeń klasy III a Maciej Kluba zajął II miejsce.
Młodzi adepci sztuki kulinarnej swoje zakąski przygotowywali na dużej, pływającej na Dunajcu scenie zbudowanej z łodzi flisackich.
Na przygotowanie trzech porcji przystawki mieli 1 godzinę. Nasz uczeń przyrządził ,,Medaliony z pstrąga w aromacie śliwki na chrupiącym placuszku z kapusty charsznickiej w asyście sosu śliwkowo-chrzanowego i musu z fasoli” „Piękny Jaś i bryndzy”.
Gratulujemy kolejnego sukcesu.
Ucznia przygotował – p. Tomasz Dera
» Zapraszamy do galerii zdjęć