Menu główne

ava1

LOGO LIBRUS poziome

Paulina MichalW sobotę 19 września w Skoczowie, odbyły się XIII Regionalne Dni Rybactwa, a w ramach nich Mistrzostwa w Przyrządzaniu Potraw z Karpia dla uczniów szkół gastronomicznych.
W konkursie udział wzięło osiem szkół z województwa śląskiego i małopolskiego. Naszą szkołę reprezentowali uczniowie klasy IIb, Michał Wnęk i Paulina Piegza, którzy sporządzili „karpia w otoczce wieprzowej w aromacie borowika w piance cukinowej”.

Danie prezentowało się bardzo dobrze, a aranżacja talerza przypadła do gustu jurorom oceniającym zawodników. W ostatecznym rezultacie nasz zespół zajął II miejsce w konkursie.

Uczniów przygotowała p. Bogumiła Podgórska

Gratulujemy wygranej i życzy sukcesów w kolejnych konkursach!

»Zapraszamy do galerii zdjęć

Pliki cookie ułatwiają świadczenie naszych usług. Korzystając z naszych usług, zgadzasz się, że używamy plików cookie.
Ok