Menu główne

ava1

LOGO LIBRUS poziome


rydz2015Konkurs odbył się 26 września w ramach 8. Święta Rydza w Wysowej Zdroju i składał się z dwóch części:
» CZĘŚĆ I- dwuetapowa
etap I- przygotowanie potrawy z grzybami ze składników powierzonych przez organizatora w tzw. czarnej skrzynce
etap II- prezentacja deseru przygotowanego w szkole, inspirowanego kuchnią żydowską, sporządzonego ze składników polskiego pochodzenia.
microphone25Wywiad dla portalu potrawyregionalne.pl 
 
» CZĘŚĆ II- wiedza
quiz- pytania zamknięte z zakresu rodzajów potraw, zasad koszerności, przypraw, świąt i obrządków żydowskich.
Nasza drużyna w składzie: Katarzyna Barszczewska i Katarzyna Krzyworzeka z kl. IIA oraz Przemysław Kurek z kl. IIIK z produktów przygotowanych w tzw. czarnej skrzynce, tak jak wszyscy uczestnicy, sporządzili potrawę ze śledzi z grzybami oraz zaprezentowali na deser torcik orzechowo- migdałowy z sosem z malin. O kolejności miejsc decydowała ilość zdobytych punktów. Oprócz II miejsca przyznanego nam przez jurorów otrzymaliśmy specjalne wyróżnienie od portalu potrawyregionalne.pl za harmonię smaków w potrawach.
 
Naszym uczniom gratulujemy kreatywności, zdobytej wiedzy i życzymy kolejnych sukcesów.

Przygotowanie i opieka nad drużyną- p. Alicja Wcisło.

» Zapraszamy do galerii zdjęć

microphone25

Wywiad dla portalu potrawyregionalne.pl, który nagrodził uczniów z naszej szkoły za harmonię smaku dania konkursowego.


Pliki cookie ułatwiają świadczenie naszych usług. Korzystając z naszych usług, zgadzasz się, że używamy plików cookie.
Ok