15 kwietnia w Myślenicach odbył się II MIĘDZYNARODOWY KONKURS KULINARNY „Smak Gościnności”, w którym udział wzięła dwuosobowa drużyna z Naszej Szkoły w składzie: Katarzyna Barszczewska i Katarzyna Krzyworzeka z klasy IIA.
Tematem przewodnim była kapusta charsznicka. Dziewczęta wykonały zakąskę „Torcik z sera halloumi i duszonej kapusty charsznickiej z żurawiną w towarzystwie sosu pomarańczowego i szafranowych jabłek” oraz danie główne „Udko kacze confit z balotynkami z kapusty, sosem śliwkowo-grzybowym i pieczonym ziemniakiem”, za które otrzymały wyróżnienie oraz Puchar Radnego Województwa Małopolskiego- pana Jacka Soski.
Drużynie serdecznie gratulujemy!
Podczas Konkursu reprezentację wspierał Pan Dyrektor Andrzej Ptasznik.
Uczennice do udziału w konkursie przygotowały panie: Magdalena Nosek i Alicja Wcisło.
Składamy serdeczne podziękowania Dyrekcji Szkoły oraz Radzie Rodziców za wsparcie podczas przygotowań.
» Zapraszamy do galerii zdjęć