Menu główne

ava1

LOGO LIBRUS poziome

przemek paulinaW dniu 17 września 2016 roku w Skoczowie na Rynku odbyły się XIII Regionalne Dni Rybactwa. Imprezie towarzyszyły wystawy rybackie oraz konkursy kulinarne. Tego dnia odbyły się również Mistrzostwa w Przyrządzaniu Potraw z Karpia dla uczniów szkół gastronomicznych. Naszą szkołę reprezentowali: Paulina Piegza z klasy kl. IIIb oraz Przemysław Kurek z klasy IVk, którzy wykazali się dużą kreatywnością i innowacją zarówno w sferze kulinarnej jak i estetycznej.

Paulina i Przemek po zakwalifikowaniu się do finału mieli za zadanie przeprowadzić obróbkę wstępną karpia,  a  następnie sporządzić potrawę zgodnie z ustalonymi kryteriami.
Nasi utalentowani młodzi adepci sztuki kulinarnej otrzymali wyróżnienie za potrawę  „Przysmak z karpia z kozim serem  z  karmelizowanymi kurkami na musie ogórkowo–imbirowym  z  dodatkiem sosu holenderskiego i babeczką”. Uczniowie byli oceniani przez profesjonalnych Jurorów Euro-Toques-Europejskiego Stowarzyszenia Kucharzy, Beskidzkiego Klubu Kulinarnego zgodnie z międzynarodowym arkuszem ocen konkursu.
Uczniów przygotowała p. Bogumiła Podgórska.
 
» Zapraszamy do galerii zdjęć
Pliki cookie ułatwiają świadczenie naszych usług. Korzystając z naszych usług, zgadzasz się, że używamy plików cookie.
Ok