14.12.2017 r. w Presovie na Słowacji odbył się XVI Międzynarodowy Konkurs Cukierniczy „SWEET CUP 2017”, w którym uczestniczyło 16 reprezentacji szkół.
Konkurs odbywał się w czterech kategoriach: kucharz i cukiernik, sprzedawca i dekorator. Uczniowie naszej szkoły brali udział w dwóch kategoriach: kucharz i cukiernik. Konkurs przebiegał pod tytułem „Zimowe Wariacje”.
• Uczeń Bartosz Starnawski wykonał deser „Orzeszek na czekoladowym spodzie w towarzystwie korzennego sosu”, za który otrzymał złoty medal oraz puchar.
• Uczennica Karolina Janik wykonała tort „Anioły”, za który otrzymała srebrny medal.
Młodzież przygotowała: p. Wanda Fundament i p. Ewelina Wiktorek. Konkurs Cukierniczy obserwowała v-ce dyrektor szkoły ds. zawodowych p. Dorota Romańska i kierownik ds. szkolenia zawodowego p. Joanna Brewczyńska-Sternal.
» Zapraszamy do galerii zdjęć