Menu główne

ava1

LOGO LIBRUS poziome

smak goscinnosci201812.04. 2018 r. wyróżnienie otrzymał zespół w składzie: Wiktoria Nicia i Bartłomiej Rakoczy z klasy IIIB podczas IV Międzynarodowego Konkursu Kulinarnego - Smak Gościnności.
Tematem Konkursu była fasola "Piękny Jaś" z Doliny Dunajca.

Wiktoria i Bartek w zakąsce przedstawili fasolę w trzech odsłonach (kruche ciastko fasolowe z kremem z fasoli i chipsami z fasolowych łusek).
Jako danie zasadnicze zaprezentowali comber jagnięcy sous vide pieczony w cieście krucho- drożdżowym z musem fasolowym i sosem żurawinowym na czerwonym winie. Dania udekorowali wiosennymi jadalnymi kwiatami i kiełkami groszku.
Uczniami opiekowały się Alicja Wcisło i Ewelina Wiktorek.

Gratulujemy

» Zapraszamy do glerii zdjęć

Pliki cookie ułatwiają świadczenie naszych usług. Korzystając z naszych usług, zgadzasz się, że używamy plików cookie.
Ok