Mistrzostwa Szkół Gastronomicznych w Grillowaniu Karpia, odbyły się 16.09.2018 r. na Łowiskach Wędkarskich Podolsze W zmaganiach uczestniczyły dwuosobowe zespoły ze szkół gastronomicznych, oceniane przez:
- jury techniczne, które przy ocenie brało pod uwagę przygotowanie stanowiska pracy, zużyty surowiec, czystość pracy, profesjonalizm pracy oraz wygląd stanowiska po pracy.
- jury degustacyjne, które oceniało wygląd i aranżację potrawy, dobór składników oraz smak przygotowanej potrawy.
Mistrzostwa odbywały się przy wsparciu i pomocy merytorycznej Stowarzyszenia Małopolskich Kucharzy i Cukierników oraz Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa, który też był jednym z głównych fundatorów nagród dla uczestników.
Organizator : DOLINA STOWARZYSZENIA KARPIA w Zatorze.
Po 120 minutach zmagań, ocenie oraz degustacji potraw przez jury, podano wyniki:
I miejsce - Powiatowy Zespół Nr 4 Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych im. Komisji Edukacji Narodowej w Oświęcimiu, który reprezentowali uczniowie: Hubert Strzała i Wojciech Mitoraj.
II miejsce - Zespół Szkół Gastronomicznych nr 1 w Krakowie, który reprezentowali uczniowie: Grzegorz Urantówka i Bartosz Rakoczy z kl. IVb.
III miejsce - Zespół Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych w Tarnowie, który reprezentowali uczniowie: Andrzej Sysło i Tomasz Wantuch.
Uczniów przygotowała: p. Bogumiła Podgórska
Uczniom i Opiekunowi serdecznie gratulujemy i życzymy samych sukcesów!
» Zapraszamy do galerii zdjęć