16 listopada 2018 roku w Zespole Szkół Spożywczo-Gastronomicznych przy ul. Komorskiej w Warszawie odbył się finał X Ogólnopolskiego Konkursu Gastronomicznego ,,Kuchnia Polska na Mazowszu 2018”. Naszą szkołę w konkursie kulinarnym reprezentowali Patrycja Cieśla i Paweł Kabat z klasa IV B, a w konkursie kelnerskim Szymon Wylęgły z klasy IV B.
W konkursie kulinarnym zdobyliśmy III miejsce oraz wyróżnienie za najlepszą przystawkę gorącą.
Patrycja z Pawłem przygotowali zakąskę ,,Pierożki z wędzonym linem w towarzystwie pianki z pora i zielonej oliwy”, a na danie główne ,,Maślane udo z indyka w towarzystwie dyni, jarzębiny i kakao”. Gratulujemy sukcesu!!!
Następnego dnia po konkursie młodzież uczestniczyła w warsztatach kulinarnych, barmańskich oraz pokazie kuchni białoruskiej przygotowanych przez organizatora konkursu jako nagroda specjalna.
Uczniów do konkursu kulinarnego przygotował pan Tomasz Dera, a do konkursu kelnerskiego pani Małgorzata Kosek-Ankus.
» Zapraszamy do galerii zdjęć