W W dniu 22.09.2019 r. uczniowie naszej szkoły Przemysław Waligóra z kl.II c i Michał Szor z kl. II c uczestniczyli w Mistrzostwach Szkół Gastronomicznych w Grillowaniu Karpia, na Łowiskach Wędkarskich Zator Podolsze.
W zmaganiach uczestniczyły dwuosobowe zespoły ze szkół gastronomicznych, ocenianych przez Jury techniczne, które przy ocenie brało pod uwagę: przygotowanie stanowiska pracy, obróbkę, patroszenie karpia, zużyty surowiec, czystość pracy, profesjonalizm pracy oraz Jury degustacyjne, przebiegu, które oceniało wygląd i aranżację potrawy, dobór składników oraz smak przygotowanej potrawy.
Nad prawidłowością przebiegu Mistrzostw i oceny czuwało, Stowarzyszenie Małopolskich Kucharzy i Cukierników oraz Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa, który też był jednym z głównych fundatorów nagród dla uczestników.
Uczniów przygotowała: p. Bogumiła Podgórska
» Zapraszamy do galerii zdjęć