W dniach 16-18.10.2019 odbył się Międzynarodowy Konkurs Gastronomiczny w Bratysławie. Dwie uczennice z naszej szkoły wzięły w nim udział. Julia Dyrla z klasy IIIh zajęła drugie miejsce w kategorii barman.
Przygotowała dwa napoje, pierwszy z nich alkoholowy o nazwie "Sparkling Passion", na bazie prosecco ze świeżymi jeżynami, syropem z bergamotki oraz gałką muszkatołową, a także napój bezalkoholowy, "Cucumber Fresh", składający się ze świeżego ogórka, limonki, syropu gruszkowego oraz wody gazowanej.
W kategorii cukiernik wzięła udział uczennica klasy IVa Justyna Gębarowska, która zajęła 3 miejsce, wykonała "Jaśminowe orzeźwienie skryte w czekoladzie". Było to ciasto brownie z kremem jaśminowo-limonkowym. Oprócz zmagań konkursowych mogliśmy uczestniczyć również w Klasycznym Rosyjskim Balecie pt "Jezioro Łabędzie", które zachwyciło wszystkich tam będących.
Opiekunem podczas wyjazdu jak i przygotowań była Pani Małgorzata Żelawska-Wilk.
» Zapraszamy do galerii zdjęć