W dniu 28 listopada 2019 roku braliśmy udział w XVIII Międzynarodowym Konkursie ,,Sweet Cup” w Presovie na Słowacji. Uczniowie naszej szkoły startowali w trzech kategoriach: cukiernik, kucharz i kelner. Tematem przewodnim zmagań był miód, który musiał być w przygotowanym przez cukiernika torcie, deserze przyrządzonym przez kucharza oraz na stole nakrytym przez kelnerów.
Karolina Janik z klasy IV b zdobyła III miejsce za tort ,,Pszczeli domek”, uczennice przygotowała pani Wanda Fundament.
Jakub Herian z klasy III b zdobył II miejsce za deser ,,Miodowy kwiat”, ucznia przygotował pan Tomasz Dera.
Eryk Kaczor i Jakub Kwiecień z klasy IV b zdobyli III miejsce w kategorii kelner, uczniów przygotowała pani Małgorzata Kosek-Ankus.
Gratulujemy uczniom i życzymy dalszych sukcesów!
Zapraszamy do galerii zdjęć