Menu główne

ava1

LOGO LIBRUS poziome

 

12kolekcjaW dniu 19 listopada odbyła się XII Wielka Kolekcja Kulinarna. Tegoroczna edycja przebiegała pod hasłem „Uczty polskie” organizowana przez Krakowską Kongregację Kupiecką. Jak co roku nasza szkoła uczestniczyła w konkursie kulinarnym współzawodnicząc z restauracjami krakowskimi oraz szkołami z województwa małopolskiego. Nasi uczniowie w wielkim stylu zajęli III miejsce w Kat. Napitek z „Nalewką Dziadka Antoniego”
W przygotowaniach brali udział uczniowie: Paulina Pieprzyk z kl. 4j, Natalia Sewiołło z kl. 4j, Agnieszka Bryła z kl. 4j i Joanna Wszołek z kl. 4j.
Uczniów przygotowywała p. prof. Iwona Katarzyńska

Potrawy półmiskowe: Sarnina w sosie jagodowym oraz deser czekoladowy w sosie śliwkowym z dekoracją z czekolady karmelu.
W przygotowaniach brali udział uczniowie: Dariusz Burda z kl. 4b, Tomasz Jeziorek z kl. 4b i Daniel Gołąb z kl.1w. Uczniów przygotowywała p. prof. Bogumiła Podgórska. Zobacz zdjęcia

Gratulujemy!

Pliki cookie ułatwiają świadczenie naszych usług. Korzystając z naszych usług, zgadzasz się, że używamy plików cookie.
Ok