W dniu 19 listopada odbyła się XII Wielka Kolekcja Kulinarna. Tegoroczna edycja przebiegała pod hasłem „Uczty polskie” organizowana przez Krakowską Kongregację Kupiecką. Jak co roku nasza szkoła uczestniczyła w konkursie kulinarnym współzawodnicząc z restauracjami krakowskimi oraz szkołami z województwa małopolskiego. Nasi uczniowie w wielkim stylu zajęli III miejsce w Kat. Napitek z „Nalewką Dziadka Antoniego”
W przygotowaniach brali udział uczniowie: Paulina Pieprzyk z kl. 4j, Natalia Sewiołło z kl. 4j, Agnieszka Bryła z kl. 4j i Joanna Wszołek z kl. 4j.
Uczniów przygotowywała p. prof. Iwona Katarzyńska
Potrawy półmiskowe: Sarnina w sosie jagodowym oraz deser czekoladowy w sosie śliwkowym z dekoracją z czekolady karmelu. W przygotowaniach brali udział uczniowie: Dariusz Burda z kl. 4b, Tomasz Jeziorek z kl. 4b i Daniel Gołąb z kl.1w. Uczniów przygotowywała p. prof. Bogumiła Podgórska. Zobacz zdjęcia
Gratulujemy!