Menu główne

ava1

LOGO LIBRUS poziome


laureaci_konkursu18 listopada 2009 r. w Zespole Szkół Ekonomiczno - Gastronomicznych w Cieszynie odbył się I Beskidzki Konkurs Młodych Kucharzy. W konkursie uczestniczyło 18 uczniów ze szkół gastronomicznych Polski południowej oraz Czeskiego Cieszyna. Tematem przewodnim konkursu były ryby i owoce morza. Młodzi kucharze w ciągu dwóch godzin musieli przyrządzić smakowite dania, a następnie w ciągu 15 minut przygotować je do prezentacji i degustacji.

Mateusz Mazurkiewicz uczeń kl. 4b zajął I MIEJSCE wykonując potrawę ,,Dorada pieczona w płaszczu soli z sosem musztardowo-pieprzowym podawana z krewetkami w sezamowej panierce w asyście marchewki i groszku''. Ucznia przygotowała mgr inż. Dorota Franczak.
Zobacz zdjęcia,
relację z konkursu i galerię zdjęć.

Gratulujemy!

Pliki cookie ułatwiają świadczenie naszych usług. Korzystając z naszych usług, zgadzasz się, że używamy plików cookie.
Ok