Menu główne

ava1

LOGO LIBRUS poziome

skoczow2010LAUREACI III miejsca - PUCHAR dla szkoły - MEDALE dla uczniów w V Mistrzostwach Europy w Sporządzaniu Potraw z Karpia w kategorii juniorów w Skoczowie.

Jury w składzie: Jean Bos, Waldemar Hołówka, Grzegorz Komanderek, Krzysztof Gawlik, Wiesław Wróblewski, Mirosław Czajkowski, Jacek Dutka. W finale uczestniczyło 6 zespołów w trudnej konkurencji nasi uczniowie dzielnie wywalczyli III miejsce z minimalną ilością punktów do pierwszego.

Sporządzili potrawę „Karp skoczowski zapiekany w sosie piernikowym w towarzystwie babki pszenicznej z nutą sosu  różano-śliwkowego”. ME w Przerządzaniu Potraw z Karpia

 

Naszą szkołę reprezentowali uczniowie: Tomasz Mierzwa  i Mateusz Kiermasz  z kl. 2a.

Uczniów przygotowała: p. Bogumiła Podgórska.

Pliki cookie ułatwiają świadczenie naszych usług. Korzystając z naszych usług, zgadzasz się, że używamy plików cookie.
Ok