LAUREACI III miejsca - PUCHAR dla szkoły - MEDALE dla uczniów w V Mistrzostwach Europy w Sporządzaniu Potraw z Karpia w kategorii juniorów w Skoczowie.
Jury w składzie: Jean Bos, Waldemar Hołówka, Grzegorz Komanderek, Krzysztof Gawlik, Wiesław Wróblewski, Mirosław Czajkowski, Jacek Dutka. W finale uczestniczyło 6 zespołów w trudnej konkurencji nasi uczniowie dzielnie wywalczyli III miejsce z minimalną ilością punktów do pierwszego.
Sporządzili potrawę „Karp skoczowski zapiekany w sosie piernikowym w towarzystwie babki pszenicznej z nutą sosu różano-śliwkowego”. ME w Przerządzaniu Potraw z Karpia
Naszą szkołę reprezentowali uczniowie: Tomasz Mierzwa i Mateusz Kiermasz z kl. 2a.
Uczniów przygotowała: p. Bogumiła Podgórska.