Wyróżnienie w VI Konkursie na Najlepszego Ucznia w Zawodzie - Kucharz
26 listopada 2010 roku w ZSEG w Tarnowie odbył się VI KONKURS NA NAJLEPSZEGO UCZNIA W ZAWODZIE - KUCHARZ. W tym roku rywalizacja, w której udział wzięło 24 uczniów z różnych szkół, przebiegała pod hasłem: "Polak - Węgier dwa bratanki - kuchnia węgierska".
Naszą szkołę reprezentowali: Patrycja Szydło i Łukasz Dobek z klasy IIIa, przygotowani przez p. mgr inż. Alicję Wcisło. Patrycja wykonała "Sandacza na grzance i sosie paprykowym" i "Torcik makowo - orzechowy". "Tokań z langoszami" i "Gruszki z niespodzianką" przygotował Łukasz.
Pracę uczniów oceniało jury techniczne, które szczególną uwagę zwróciło na przestrzeganie zasad systemu HACCP, organizację stanowiska i tempo pracy. Smak, aromat potraw oraz aranżację talerza oceniało jury degustacyjne.
Łukasz Dobek wywalczył wyróżnienie. Gratulujemy i życzymy kolejnych sukcesów!
"Sandacz na grzance w sosie paprykowym"
.
"Torcik makowo - orzechowy"
.
"Gruszka niespodzianka"
.
Patrycja Szydło podczas sporządzania potraw