I miejsce Tomasza Mierzwy z klasy III a w I Festiwalu Kulinarnym ,,Smak Pstrąga w Pieninach"
18.09.2011 odbył się I Festiwal Kulinarny ,,Smak Pstrąga w Pieninach". Rywalizacja przebiegała w plenerze w Sromowcach Niżnych u stóp Trzech Koron. Scenę umieszczono na tratwach flisackich. Uczestnicy konkursu mieli do wykonania przystawkę z pstrąga w czasie 1 godziny. Naszą szkołę reprezentował uczeń klasy III a Tomasz Mierzwa, który wykonał ,,Rulon z pstrąga na pomidorowej konfiturze w towarzystwie kawioru chrzanowego", co dało mu I miejsce. Sędziowie zwrócili szczególną uwagę na zastosowanie przez Tomka technik kuchni molekularnej, co jest nowością wśród uczniów szkół gastronomicznych.
Tomka do konkursu przygotowała p. Dorota Janus.
Serdeczne gratulacje dla zwycięzcy i opiekuna :)!
Zobacz zdjęcia