KULINARNY SUKCES W NOWYM ROKU SZKOLNYM
Joanna Czyż z kl. IIIb i Mateusz Kiermasz z kl. IIIa laureatami I miejsca i zdobywcami Pucharu Marszałka Województwa Śląskiego !
W dniach 17-19.09.2011r. odbyły się w Skoczowie IX Regionalne Dni Rybactwa, a w ich ramach przeprowadzono 17.09.2011r. VI Konkurs Młodzieży Szkół Gastronomicznych w Przyrządzaniu Potraw z Karpia.
Celem tej imprezy jest promowanie zdrowej kuchni, w szczególności potraw z karpia jako ryby będącej symbolem regionu.
Zmaganiom konkursowym towarzyszyły wielkie emocje. Publiczność mogła podziwiać sporządzanie potraw od momentu sprawiania ryb aż po wydanie na stół.
Nasz zespół przyrządził zawijaski z karpia z sosem cytrynowym i rozmarynem na placuszkach cukiniowych z nutą sosu z dzikiej róży, czym zyskał sobie uznanie profesjonalnego jury, które przyznało mu I miejsce. Śląski Urząd Marszałkowski uhonorował laureatów konkursu Pucharem.
Uczniów przygotowała p. Bogumiła Podgórska.
Zobacz zdjęcia