III miejsce drużyny naszej szkoły w konkursie „RYDZOWE PRZYSMAKI”„
2 X 2011r. odbył się, w Wysowej Zdroju, konkurs kulinarny - Rydzowe
Przysmaki z Galicyjskiego Zdroju, w którym udział wzięła reprezentacja naszej szkoły w składzie: Łukasz Dobek, Sylwester Galas i Dominik Przybyło z klasy IV A.
Trzyosobowe zespoły miały za zadanie w czasie 45 minut sporządzić zakąskę i danie główne z udziałem rydzów, poczęstować jury oraz zgromadzoną publiczność. Konkurs odbył się na scenie amfiteatru w pięknym Parku Zdrojowym.
Nasi uczniowie przygotowali: tatara ze śledzi z lekko zakwaszonymi rydzami i polędwiczki wieprzowe na duszonych grzybach w towarzystwie jagodowego puree i mixu sałat. Potrawy zyskały uznanie jury i publiczności. Wywalczyliśmy III miejsce! Mieliśmy też okazję opowiedzieć o naszej szkole i pochwalić się osiągnięciami zawodowymi jej uczniów.
Drużynę przygotowała p. Alicja Wcisło
Zobacz zdjęcia