Menu główne

ava1

LOGO LIBRUS poziome

Reprezentacja szkoły wywalczyła I miejsce w konkurencji technicznej sporządzania potraw!

turniej_kuliarny

Ogólnopolski Konkurs Sztuki Kulinarnej
„Dania Rybne w tradycji Świąt Bożego Narodzenia 2011”

2 grudnia 2011 r. odbył się Warszawski Turniej Szkół Gastronomicznych zorganizowany przez Grupę Dora Metal i Zespół Szkół Gastronomicznych im. E. Pijanowskiego przy wsparciu i pomocy merytorycznej Klubu Szefów Kuchni i Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni. 
Rywalizowały w nim 23 zespoły z całej Polski.
Jury oceniało :

indent1 technikę filetowania
indent1 przygotowanie mis en place
indent1 przygotowanie i czystość na stanowisku pracy
indent1 profesjonalny sposób wykonywania pracy
indent1 wygląd stanowiska pracy po zakończeniu pracy
indent1 kreatywność i estetykę podania
indent1 smak.

Naszą szkołę reprezentowali uczniowie Tomasz Kata i Mateusz Kiermasz z klasy III A, którzy przygotowali zapiekanego pstrąga w kruszonce serowej z sosem różanym i kawiorem chrzanowym, pierś z kaczki nadziewaną musem grzybowym na karmelizowanych gruszkach i kapuście z sosem piernikowym i sosem ziołowym. Jury doceniło wkład pracy i umiejętności Naszych uczniów i przyznało im I miejsce w technice sporządzania potraw.

Uczniów przygotowała p. Bogumiła Podgórska

arrow Zobacz zdjęcia

Pliki cookie ułatwiają świadczenie naszych usług. Korzystając z naszych usług, zgadzasz się, że używamy plików cookie.
Ok