III miejsce naszej drużyny podczas Konkursu Kulinarnego „Zbójnicki Kociołek”
w ramach V Święta Rydza w Wysowej - Zdroju
W niedzielę 30 września 2012r. odbył się konkurs Młodych Talentów Kulinarnych „Zbójnicki Kociołek”.
Konkurs adresowany jest do uczniów szkół gastronomicznych województwa małopolskiego i podkarpackiego, a jego celem jest propagowanie i pogłębianie wiedzy o polskiej tradycji kulinarnej.
Nasza szkołę reprezentowała drużyna w składzie: Krzysztof Kaczor, Tomasz Kata i Mateusz Kiermasz z klasy IV A, którzy przygotowali zakąskę: Leśne tymbaliki z orzeźwiającymi kroplami beskidzkiej rosy oraz danie główne: Pieczone żeberka z ziemniakami w zbójnickiej panierce z duetem sosów.
Choć tegoroczny konkurs nawiązywał do tradycji zbójnickiej i polskiej wsi, starano się postawić na elegancję i dobry styl. Ważny był nie tylko smak potrawy ale i sposób jej prezentacji.
Ponadto, każda z drużyn miała okazję zaprezentować swoją szkołę i jej osiągnięcia.
Drużyną opiekowała się p. Alicja Wcisło
Uczniom gratulujemy i życzymy kolejnych sukcesów!
Zobacz zdjęcia