Menu główne

ava1

LOGO LIBRUS poziome

I miejsce Tomasza Mierzwy w I Ogólnopolskim Konkursie dla średnich szkół gastronomicznych na najlepszy przepis kulinarny wykorzystujący produkty zarejestrowane lub aplikująceo rejestrację jako Chroniona Nazwa Pochodzenia, Chronione Oznaczenie Geograficzne oraz Gwarantowana Tradycyjna Specjalność
 
zamoyskiego20122 października 2012r., w Krakowie odbył się finał I Ogólnopolskiego Konkursu na najlepszą recepturę z wykorzystaniem produktów zarejestrowanych lub aplikujących o rejestrację jako ChNP, ChOG oraz GTS.
Konkurs skierowany był do uczniów, którzy stworzą autorski przepis kulinarny uwzględniający co najmniej jeden z w/w produktów.
Jury Konkursu spośród 32 nadesłanych prac wyłoniło w Półfinale 10 najwyżej ocenionych przepisów kulinarnych, które zostały zakwalifikowane do Finału.
W drugim etapie nastąpił wybór zwycięskich przepisów na podstawie oceny wykonanych potraw.

Tomasz wykonał potrawę:
Kotleciki jagnięce pod chrustem z borowików z truflowym puree ziemniaczanym i słodko – kwaśną cukinią w sosie balsamicznym.
Jury doceniło smak i aromat dania oraz jego aranżację.

Uczniem opiekowała się p. Alicja Wcisło

Gratulujemy sukcesu!

arrowZobacz zdjęcia  

Pliki cookie ułatwiają świadczenie naszych usług. Korzystając z naszych usług, zgadzasz się, że używamy plików cookie.
Ok