W dniach 14-16 listopada br. uczniowie naszej szkoły: Kamil Woźniak i Sebastian Szafrański brali udział w ogólnopolskich kulinarnych zmaganiach w ramach IV edycji ogólnopolskiego konkursu „Zgotuj sobie sukces”. W kwietniu 2012 r. wywalczyli sobie udział do półfinału, finału konkursu. Z 54 zespołów zakwalifikowało się 24 zespoły w tym nasz zespół. Konkurs odbył się w Akademii Efektywnej Przedsiębiorczości w Warszawie. Przed konkursem w listopadzie zostali zaproszeni do radia Kraków, gdzie opowiadali o swojej pasji kulinarnej i przygotowaniach do konkursu.
W trakcie zmagań konkursowych uczestnicy wykonywali 6 porcji dania zasadniczego oraz deseru w czasie 90 minut z produktów dostępnych w „BLACK BOX-ie”; łosoś, ryż jaśminowy, kawa instant, bezy, polędwica wieprzowa, kasza pęczak, buraki, jabłka, zielony banan. Potrawy były oceniane przez przez członków międzynarodowego jury oraz kucharzy warszawskich.
Nasi uczniowie dzielnie walczyli, w przygotowaniu potraw wykorzystali nowoczesna technikę Sous Vide, Wykazali się kreatywnością i higieną w przygotowaniu potraw. Potrawy były bardzo smaczne. Dla Kamila i Sebastiana było to duże doświadczenie zawodowe co na pewno zaowocuje w ich przyszłej pracy zawodowej.
Uczniów przygotowała p. Bogumiła Podgórska.