Menu główne

ava1

LOGO LIBRUS poziome

pstrag20131 czerwca 2013r. w przepięknej scenerii, u podnóża Trzech Koron, w Sromowcach Niżnych odbyła się III edycja Konkursu Kulinarnego „ Smak Pienińskiego Pstrąga”.
Festiwal jak co roku zorganizowało Stowarzyszenie Małopolskich Kucharzy i Cukierników. Celem konkursu jest promocja regionu, pogłębienie wiedzy i sztuki kulinarnej. Startujący w konkursie mieli za zadanie przygotować przystawkę zimną lub ciepłą z ,,akcentem regionalnym".

Naszą szkołę reprezentowali Mateusz Nowokuński z IIA i Daniel Woźniak z IIIB.
Mateusz przygotował: wędzonego pstrąga na puree z fasoli „Piękny Jaś z Doliny Dunajca” z dodatkiem duszonego w miodzie spadziowym selera i jabłek łąckich. Natomiast Daniel wykonał filet z pstrąga na białej pierzynce z bryndzą podhalańską w asyście szparagów i duszonej rzodkiewki. W tych zawodach kulinarnych nasi uczniowie walczyli dzielnie, godnie reprezentując naszą szkołę. 

Gratulujemy !
Uczniami opiekowały się p. Magdalena Nosek i Alicja Wcisło.

arrowZobacz zdjęcia

Pliki cookie ułatwiają świadczenie naszych usług. Korzystając z naszych usług, zgadzasz się, że używamy plików cookie.
Ok