Menu główne

ava1

LOGO LIBRUS poziome

karp201321 września 2013 r. na rynku w Skoczowie odbyły się X Mistrzostwa Juniorów w Przyrządzaniu Potraw z Karpia oraz Konkurs Kulinarny na Najlepszą Potrawę z Karpia dla amatorów w ramach XI Regionalnych Dni Rybactwa.

Do konkursu zakwalifikowali się uczniowie: Tomasz Nowak i Damian Mendalski z kl. III a. W konkursie startowali uczniowie z Wisły, Tychów, Rzeszowa, Wrocławia, Cieszyna, Międzyświecia, Bielska- Białej.

Nasi uczniowie wywalczyli IV miejsce w VIII Międzynarodowych Mistrzostwach Europy w przygotowywaniu potraw z karpia w ramach XI Regionalnych Dni Rybactwa.

Uczniów przygowała p. Bogumiła Podgórska.

Uczniów oceniali kucharze ze Stowarzyszenia Kucharzy Polskich Śląsk, Euro pan RM Gastro, Krzysztof Gawlik, Tomasz Nowak, Grzegorz Komendarek oraz kucharze międzynarodowi z Czech i Francji.

arrowZobacz zdjęcia 

Pliki cookie ułatwiają świadczenie naszych usług. Korzystając z naszych usług, zgadzasz się, że używamy plików cookie.
Ok