Podczas poniedziałkowej gali Gault&Millau, która została zorganizowana w Narodowym Forum Muzyki we Wrocławiu, miała miejsce premiera Żółtego Przewodnika Gault&Millau 2018. Przewodnik nagradza szefów kuchni i restaurację czapkami od 1-5 wyłonionych podczas „tajnych wizyt” inspektorów. Nasi Absolwenci Michał Cienki i Łukasz Cichy otrzymali, aż dwie czapki, a w Krakowie najwięcej jest 3.
W wydarzeniu wzięło udział ponad 600 gości, w tym 400 szefów kuchni, których restauracje znajdą się w Żółtym Przewodniku na 2018 rok. Podczas Gali poznaliśmy piątkę najlepszych szefów kuchni w Polsce. Nagrody, już po raz czwarty, zostały przyznane w 5 kategoriach: Szef Kuchni Tradycyjnej, Kobieta Szef, Młody Talent, Szef Jutra i Szef Roku.
Nasz Absolwent Michał Cienki został nominowany do nagrody Młody Talent 2018.
Serdecznie gratulujemy!
»Zapraszamy do galerii zdjęć