Od 19 do 27 maja 2018r. gościliśmy w naszej szkole uczniów klas kucharskich i kelerskich Stredey Odborney Skoly Hotelovych Slużeb a Obchodu pod opieką nauczyciela.
Nasi mili goście doskonalili się w wykonywaniu potraw kuchni polskiej z naszymi uczniamipod opieką pań: Wandy Fundament iBogumiły Podgórskiej. Zaprezentowali też dania słowackie, między innymi były: cibulova francuzska polivka so syrovym toastom, bravcove prirodne rezne na anglickej zelenine, duszena ryża i bananove lievance dżemovou polevou.
W ramach współpracy kulturalnej goście zwiedzili Stare Miasto, naszą dzielnicę Nową Hutę, były niemiecki obóz koncentracyjny Auschwitz- Birkenau, ZOO, Kopiec Kościuszki i Kopalnię Soli w Wieliczce pod opieką nauczycieli przedmiotów hotelarskich i turystycznych. Obsługę gastronomiczną pobytu zapewnili uczniowie szkoły oraz nauczyciele przedmiotów gastronomicznych.