Menu główne

ava1

LOGO LIBRUS poziome

wymiana27.05.2018Od 19 do 27 maja 2018r. gościliśmy w naszej szkole uczniów klas kucharskich i kelerskich Stredey Odborney Skoly Hotelovych Slużeb a Obchodu pod opieką nauczyciela.

Nasi mili goście doskonalili się w wykonywaniu potraw kuchni polskiej z naszymi uczniamipod opieką pań: Wandy Fundament iBogumiły Podgórskiej. Zaprezentowali też dania słowackie, między innymi były: cibulova francuzska polivka so syrovym toastom, bravcove prirodne rezne na anglickej zelenine, duszena ryża i bananove lievance dżemovou polevou.
W ramach współpracy kulturalnej goście zwiedzili Stare Miasto, naszą dzielnicę Nową Hutę, były niemiecki obóz koncentracyjny Auschwitz- Birkenau, ZOO, Kopiec Kościuszki i Kopalnię Soli w Wieliczce pod opieką nauczycieli przedmiotów hotelarskich i turystycznych. Obsługę gastronomiczną pobytu zapewnili uczniowie szkoły oraz nauczyciele przedmiotów gastronomicznych.
 
» Zapraszamy do galerii zdjęć
Pliki cookie ułatwiają świadczenie naszych usług. Korzystając z naszych usług, zgadzasz się, że używamy plików cookie.
Ok