Menu główne

ava1

LOGO LIBRUS poziome

norymberga2013Jestem uczennicą klasy III B. Razem z koleżanką z klasy Kamilą O. przebywałam na stażu zawodowym w Norymberdze w Berufliche Schule. Staż trwał od 15 kwietnia do 3 maja 2013 r.
To były 3 cenne tygodnie praktyki w firmie „Dater”, podczas których miałyśmy możliwość doskonalić nie tylko swoje umiejętności zawodowe, ale i językowe. Współpracowałyśmy tam z doświadczonymi szefami kuchni, obserwując i poznając tajniki potraw narodowych oraz ich upodobania kulinarne. Miałyśmy również szansę zaprezentować swoje umiejętności podczas zorganizowanego „Dnia Międzynarodowego”, kiedy to miałyśmy możliwość zdradzić sekrety kulinarne naszego kraju, prezentując przy tym tradycje Polski. 

Atutem tego stażu było przede wszystkim zdobywanie doświadczenia zawodowego i szlifowanie go pod okiem wybitnych profesjonalistów z Norymbergii. Równie inspirujące i cenne były liczne wycieczki i spacery, podczas których miałyśmy możliwość zwiedzać miasto i okolice, podziwiając przy tym bogate miejsca kultury, atrakcje turystyczne i historyczne.
Staż ten był dla nas szansą doskonalenia umiejętności zawodowych, poznania nowych receptur i potraw. Zawarłyśmy też wiele znajomości i długo będą nam towarzyszyć miłe wspomnienia z wyjazdu do Norymbergii.

Magdalena Gajdzik klasa III b

arrowZobacz zdjęcia

Pliki cookie ułatwiają świadczenie naszych usług. Korzystając z naszych usług, zgadzasz się, że używamy plików cookie.
Ok