W dniach od 21-25.10.2013 r. uczniowie i nauczyciele naszej szkoły uczestniczyli wymianie zawodowej w Tatrzańskiej Łomnicy w ramach współpracy z zaprzyjaźnioną szkołą zawodową z Prešowa. Zakwaterowani byli w Penzion Teniscentrum. Podczas pobytu w ramach Dni Kuchni Polskiej nasza młodzież sporządzała potrawy kuchni polskiej, między innymi: żurek staropolski, schab po krakowsku, barszcz czerwony czysty, uszka z grzybami, sernik krakowski, strucle makowe. Kelnerzy natomiast obsługiwali grupy wycieczkowe i gości pensjonatu.
Uczniowie w składzie Karolina Wojnarowska z kl. III b, Damian Mendalski, Przemysław Stromczyński z kl. III a oraz Michał Ćwikła i Mateusz Sitko z kl. III j mieli okazje zapoznać się ze zwyczajami kulinarnymi i potrawami słowackimi takimi jak: haluszki, pierogi z bryndzą, knedel z kapustą.
W wolnym czasie grupa pod opieką p. Seweryny Kurek i Bogumiły Podgórskiej zwiedzała Grand Hotel 5 w Strebskim Pleso i Hotel Praha 4 w Tatrzańskiej Łomnicy oraz podziwiała piękno okolic i Wysokich Tatr.
Zobacz zdjęcia