Menu główne

ava1

LOGO LIBRUS poziome

targi2015 22W czwartek, 29 stycznia, odbyły się w Krakowie „Styczniowe spotkania gimnazjalistów”. Celem tej imprezy było przedstawienie oferty edukacyjnej krakowskich szkół ponadgimnazjalnych na rok szkolny 2015/2016. W targach uczestniczyli uczniowie nie tylko z krakowskich gimnazjów, ale również szkół gimnazjalnych znajdujących się poza Krakowem.
Dzięki zaangażowaniu naszych uczniów i nauczycieli stoisko Zespołu Szkół Gastronomicznych nr 1 cieszyło się niesłabnącym zainteresowaniem. Pod czujnym okiem pani Bogumiły Podgórskiej i pani Seweryny Kurek uczniowie klas Ib i Ik serwowali naszym gościom pyszne tartinki i kruche ciasteczka. Przygotowany przez uczniów klas technikum żywienia i usług gastronomicznych poczęstunek oprócz tego, że był smakowity był także estetycznie podany. Dodatkową atrakcją były serwowane przez uczniów klasy IVc i IIIj napoje z smakowych soków połączonych w harmonijną całość. Joasia Ślazyk - uczennica klasy IVc, która jest przygotowywana do konkursów barmańskich przez panią Iwonę Katarzyńską zaprezentowała brawurowo pokaz umiejętności barmańskich. Gimnazjaliści chętnie zatrzymywali się przy naszym stoisku po to żeby zaopatrzyć się w informatory i ulotki rozdawane przez uczniów klasy IIIj - kelner. Mogli obejrzeć prezentacje multimedialne, a przede wszystkim porozmawiać z uczniami i nauczycielami na tematy związane z wyborem dalszego kierunku kształcenia.

Dziękujemy wszystkim gimnazjalistom, którzy odwiedzili nasze stoisko i zapoznali się z tym co nasza szkoła ma do zaoferowania.
Mamy nadzieję, że zdołaliśmy odpowiedzieć na nurtujące Was pytania i rozwiać wątpliwości a także pomogliśmy dokonać dobrego wyboru - czekamy na Was w czerwcu.

Wszystkich bliżej zainteresowanych naszą szkołą już dziś zapraszamy
na DNI OTWARTE
14 i 17.03.2015 r.
– będziecie mieli możliwość zwiedzenia szkoły, poznania starszych koleżanek i kolegów oraz kontaktu z nauczycielami.
» Zapraszamy do galerii zdjęć
Pliki cookie ułatwiają świadczenie naszych usług. Korzystając z naszych usług, zgadzasz się, że używamy plików cookie.
Ok