W dniu 18 czerwca uczniowie z klasy II k pod opieką pana Tomasza Dery przygotowali dietetyczne warsztaty kulinarne w ramach projektu „Smaki Kultury” organizowanego przez Klub Kuźnia - Ośrodek Kultury im. C.K. Norwida w Krakowie. Jest to międzypokoleniowy projekt, łączący starszych i młodszych pasjonatów kultury i sztuki kulinarnej.
Nasze warsztaty były podzielone na dwie części, na początku uczniowie prezentowali i częstowali uczestników spotkania wcześniej przygotowanymi potrawami dietetycznymi, takimi jak: chleb wieloziarnisty na zakwasie, pierogi razowe ze szpinakiem, pasztet z selera, zupa krem z warzyw oraz galaretka z kwaśnego mleka. W drugiej części wszyscy wspólnie przygotowywali zdrowe i smaczne sałatki oraz kanapki dekoracyjne. Spotkanie przebiegało w bardzo miłej atmosferze współpracy scalającej osoby w różnym wieku.
» Zapraszamy do galerii zdjęć