Menu główne

ava1

LOGO LIBRUS poziome

maczanka krakowskaMaczanka Krakowska! To właśnie, to danie zostało okrzyknięte przez uczniów Gastronomika za najbardziej krakowską potrawę. Wśród innych propozycji pojawiły się także min. sernik krakowski, kiełbasa sucha krakowska, kaczka po krakowsku i oczywiście obwarzanek. Ponieważ z założenia poszukiwaliśmy potrawy, obwarzanek, który jest oczywiście nieodzowną częścią menu niejednego krakowskiego ucznia, studenta czy turysty, musiał ustąpić pola Maczance.
Jeśli chcecie dowiedzieć się jak przyrządzić „Maczankę po krakowsku” oraz jakie składnikami są Wam potrzebne do jej przyrządzenia, zobaczcie film nakręcony przez Anię Kućkę, Justynę Krzywdzińską i Przemka Mikinę https://vimeo.com/131589269
 
Pliki cookie ułatwiają świadczenie naszych usług. Korzystając z naszych usług, zgadzasz się, że używamy plików cookie.
Ok