Menu główne

ava1

LOGO LIBRUS poziome

koniusza2017n18 i 19.09.2017. w popołudniowych godzinach, w naszej szkole odbyły się warsztaty kuchni chińskiej orgaznizowane przy współudziale Instytutu Konfucjusza Uniwersytetu Jagiellońskiego.

Spotkanie rozpoczął Mistrz chińskiej kuchni, pokazem tłumaczonym na język angielski i polski. Następnie zgromadzeni goście- miłośnicy kulinariów samodzielnie, ale wspierani przez chińskich uczniów, przygotowywali potrawy:
18 września: kurczak gongbao 宫保鸡丁 i smażony ryż w stylu Yangzhou 扬州炒饭  
19 września: wieprzowina słodko-kwaśna 香菠咕噜肉  i smażone jajka z pomidorami 番茄炒鸡蛋.
Była okazja do rozmów, żartów, a na końcu: degustacja 
Mniam!

» Zapraszamy do galerii zdjęć

Pliki cookie ułatwiają świadczenie naszych usług. Korzystając z naszych usług, zgadzasz się, że używamy plików cookie.
Ok