Staż zawodowy w Tatrzańskiej Łomnicy i Presovie powoli dobiega końca. Trzy tygodnie szybko minęły. To była intensywna praca połączona z atrakcjami turystycznymi. Wiele się nauczyliśmy. Poznaliśmy kulturę innego kraju, doskonaliliśmy umiejętności zawodowe. Dzień po dniu uczyliśmy się współpracy z innymi, tolerancji, jak zachowywać się w sytuacjach stresowych.
Odbyty staż zawodowy bezpośrednio u pracodawcy pozwolił nam poznać smak codziennej pracy w branży gastronomicznej, co ważne, w sezonie turystycznym. Dał możliwość konfrontacji dotychczasowych wyobrażeń z rzeczywistością. Kontakt z innymi pracownikami zwiększa umiejętności językowe, a także wiedzę o życiu codziennym i uwarunkowaniach rynku pracy danego kraju. Warto wspomnieć, że wyjazd poprzedzony był odbywanym w szkole przygotowaniem językowym, kulturowym i pedagogicznym mającym umożliwić jak najefektywniejsze wykorzystanie czasu spędzonego za granicą. Dziękujemy za możliwość odbycia stażu w tak pięknym miejscu:) A co robiliśmy w czasie wolnym od pracy? Zapraszamy do galerii zdjęć! Staż odbył się w ramach projektu: „Smaki Europy – zagraniczne staże uczniów i nauczycieli z ZSG1 w Krakowie” realizowanego ze środków PO WER – 2016-1-PL01-KA102-024402 na zasadach Programu Erasmus+ sektor Kształcenie i szkolenie zawodowe.
STAŻYŚCI Kamila, Weronika, Wiktoria, Grzegorz i Patryk
» Zapraszamy do galerii zdjęć