Menu główne

ava1

LOGO LIBRUS poziome

mche2018. 9.04W dniu 09.04.2018 r uczniowie biorący udział w projekcie „Modernizacja kształcenia zawodowego w Małopolsce II” w ramach komponentu Małopolskiej Chmury Edukacyjnej uczestniczyli w zajęciach stacjonarnych na Wydziale Technologii Żywności UR. Tematem zajęć, prowadzonych przez dr Renatę Bieżanowską- Kopeć była: „Ocena sposobu żywienia oraz stanu odżywienia człowieka. Badania antropometryczne".

Po krótkim wprowadzeniu do tematu młodzież przystąpiła do praktycznej części zajęć, podczas której dokonywali pomiarów m.in. wzrostu, wagi, obwodu talii i bioder, ciśnienia tętniczego, procentowego udziału poszczególnych tkanek za pomocą urządzenia TANITA, a następnie interpretowali uzyskane wyniki.
Dzięki uprzejmości kierownika projektu dr hab. Eweliny Węsierskiej po zakończeniu zajęć młodzież mogła do przyjrzeć się „z bliska” pracy w labolatoriach zakładu Chemii i Syntezy Organicznej oraz katedry Analizy i Oceny Jakości Żywności.
 
» Zapraszamy do galerii zdjęć
Pliki cookie ułatwiają świadczenie naszych usług. Korzystając z naszych usług, zgadzasz się, że używamy plików cookie.
Ok