W piątek 25.05.2018 zakończyliśmy nasz pobyt na Słowacji. Staż odbyliśmy w restauracji Sen - Presov oraz w Penzion Teniscentrum - Tatrzańska Łomnica. Podczas praktyki sporządzaliśmy tradycyjne potrawy kuchni słowackiej np. bryndzove halusky, vyprażany syr, tatarska omaćka. Obsługiwaliśmy gości, przygotowywaliśmy bufety oraz sale na przyjęcia okolicznościowe. Współpracowaliśmy z pracownikami kuchni oraz restauracji ucząc się języka słowackiego.
W wolnym czasie korzystaliśmy z uroków Wysokich Tatr. Nasza wędrówkę rozpoczęliśmy od zwiedzania Jaskini Bielskiej, później Szczyrbskiego Jeziora.
Na pieszą wędrówkę wybraliśmy się ze Starego Smokowca aż do Vielka Studena Dolina- gdzie podziwialiśmy wodospady. W Noc Muzeów odwiedziliśmy Muzeum Tatrzańskiego Parku Narodowego. W Presovie zwiedzaliśmy Stare Miasto oraz Eko- Park. Spędziliśmy miło czas w Koszycach zwiedzając Muzeum Archeologiczne, Katedrę, Stare Miasto. Czas pobytu upływał nam w miłej atmosferze z dobrym humorem.
Serdecznie dziękujemy za zorganizowanie stażu.
Stażyści: Natalia Macała , Angelika Piechnik, Michał Grabowski, Artem Kostashchuk, opiekun Dorota Janus.
» Zapraszamy do galerii zdjęć