Menu główne

ava1

LOGO LIBRUS poziome

modernizacjaW pierwszym półroczu roku szkolnego 2011/12 uczniowie naszej szkoły uczestniczyli w projekcie „Modernizacja kształcenia zawodowego w Małopolsce”.

Celami projektu było:
zapoznanie młodzieży z nowościami w branży cukierniczej w zakresie produkcji wyrobów cukierniczych, stosowania dekoracji z czekolady, karmelu i marcepanu,
kształcenie umiejętności manualnych w zakresie posługiwania się nowoczesnym sprzętem i urządzeniami oraz wykorzystania własnych pomysłów w dekorowaniu czekoladą, karmelem, marcepanem.

Tematyka 40- godzinnego kursu doskonalącego:
• karmel
• czekolada
• marcepan
• carving
• praliny
• ciasta bankietowe
• styl angielski dekoracji tortu
• nowe trendy w cukiernictwie.

W projekcie udział wzięli uczniowie:
1. Pałka Martyna kl. IV a
2. Kata Tomasz kl. III a
3. Mierzwa Tomasz kl. III a
4. Malec Magdalena kl. II c
5. Machulska Gabriela kl. II c
6. Oksień Jolanta kl. II a
7. Stoczyńska Paulina kl. II a
8. Brzeżowski Bartosz kl. II a
9. Lachowicz Piotr kl. II a
10. Żelasko Tomasz kl. II a

Grupę uczniów zorganizowały p. Maria Drabicka, p. Marta Schabowska.

arrowZobacz prezentacje.ppt

Pliki cookie ułatwiają świadczenie naszych usług. Korzystając z naszych usług, zgadzasz się, że używamy plików cookie.
Ok