Menu główne

ava1

LOGO LIBRUS poziome

Bratyslawa2018.05.20W dniach od 20 do 26 maja grupa młodzieży pod opieką pani wicedyrektor Doroty Romańskiej i pana Tomasza Dera przebywa w szkole Stredna odborna skola hotelowych sluzieb a obchodu w Bratysławie.

Cele pobytu jest promocja kuchni polskiej oraz prezentacja umiejętności zawodowych, wymiana doświadczeń, integracja międzynarodowa. Uczniowie każdego dnia sporządzają czterodniowy zestaw obiadowy z potraw charakterystycznych dla kuchni polskiej w nowym wydaniu. Przygotowano do tej pory kotlet schabowy z kapustą zasmażaną, zupę pomidorową z ryżem, sakiewkę z wiosenną sałatą, mus truskawkowy ,,Teraz Polska”, krem ziemniaczany, rybę pieczoną w sosie winno-śmietanowym, ciasto czekoladowe z sosem waniliowym, jajko nadziewane na sałatce pomidorowej. Dania cieszą się dużym powodzeniem wśród słowackich odbiorców, którymi są uczniowie goszczącej szkoły oraz nauczyciele z różnych szkół pracujący w komisjach maturalnych. Program kulturowy pobytu obejmuje zwiedzania Bratysławy i najbliższej okolicy.

» Zapraszamy do galerii zdjeć

Pliki cookie ułatwiają świadczenie naszych usług. Korzystając z naszych usług, zgadzasz się, że używamy plików cookie.
Ok