Menu główne

ava1

LOGO LIBRUS poziome

roxi francuskiPo raz pierwszy w nasze szkole uczniowie mieli okazję wziąć udział w konkursie „Francuska Kuchnia Regionalna”, który odbył się 24.02.2016 r. Przed przystąpieniem  do konkursu, uczniowie przygotowali swoje  autorskie menu w języku francuskim oraz zapoznali się  z daniami, produktami i zwyczajami kulinarnymi charakterystycznymi dla poszczególnych regionów  Francji.

Konkurs cieszył się dużym zainteresowaniem wśród  uczniów klas drugich, trzecich i czwartych. Po napisaniu testu okazało się, że ich znajomość francuskiej kuchni regionalnej jest imponująca.
Pierwsze miejsce zajęła Roksana Ściepuro z klasy III k, na drugiej pozycji uplasował się Kamil Karbowniczek z klasy IV j, a trzecie miejsce należało do Adrianny Głowy z klasy IV b.
Być może w kolejnej edycji nowością będą przygotowane przez uczniów francuskie dania kuchni regionalnej.

Pliki cookie ułatwiają świadczenie naszych usług. Korzystając z naszych usług, zgadzasz się, że używamy plików cookie.
Ok