Menu główne

ava1

LOGO LIBRUS poziome

rekrutacjaa

GIMNAZJALISTO !

Twoja przyszłość zależy od Ciebie, to Ty decydujesz o wyborze szkoły.
Sprawdź naszą ofertę na rok szkolny 2014/2015.

ZESPÓŁ SZKÓŁ GASTRONOMICZNYCH NR 1 tworzą:

1291488782_tick 4-letnie Technikum Gastronomiczno-Hotelarskie nr 10 kształcące w zawodach:
indent1technik hotelarstwa - klasa 1i, 1h
indent1technik obsługi turystycznej - klasa 1t
indent1technik żywienia i usług gastronomicznych - klasa 1a, 1b
indent1kelner - klasa 1j
 
1291488782_tick 3-letnia Zasadnicza Szkoła Zawodowa nr 11- zawód:
indent1kucharz - klasa 1d
Twoja droga edukacyjna:
4 letnie Technikum Gastronomiczno-Hotelarskie nr 10
3 letnia Zasadnicza Szkoła Zawodowa nr 11

ZADECYDUJ SAM !

Dlaczego wybrać Technikum?

•  zdobywasz zawód
•  uzyskujesz tytuł technika
•  odbywasz praktyki zagraniczne
•  zdobywasz wiedzę nie tylko z przedmiotów zawodowych, ale również z przedmiotów ogólnokształcących
•  zdajesz maturę i egzamin potwierdzający kwalifikacje zawodowe
•  po naszej szkole możesz studiować na dowolnie wybranym kierunku (tak jak po liceum)

Dlaczego wybrać Zasadniczą Szkołę Zawodową?

 
•  zdobywasz zawód
•  nabywasz praktycznych umiejętności
•  chcesz podjąć szybko pracę
 

Podejmij właściwą decyzję !


Nowy rok szkolny to wyzwanie dla wszystkich - uczniów, nauczycieli, dyrektorów w szkołach bowiem nastąpi rewolucja programowa. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom naszych uczniów ZSG Nr 1 proponujemy klasy o zupełnie nowych profilach, jak również takie, które zawsze stanowiły o silnej pozycji naszej szkoły w Krakowie. Staraliśmy się stworzyć takie profile klas, które najlepiej przygotują do wymarzonych studiów.

1291488782_tick 4 letnie Technikum Gastronomiczno-Hotelarskie nr 10 kształcące w zawodach:

Technik obsługi turystycznej - klasa 1t

turystykaNauka trwa 4 lata. Praktyki organizuje szkoła na terenie Krakowa, wyjazdowe nad morze oraz staże zagraniczne. Przygotowujemy do zadań związanych z: fachową obsługą uczestników turystyki przyjazdowej i wyjazdowej, krajowej i zagranicznej, organizowaniem imprez turystycznych, przygotowaniem i obsługą kongresów i targów, prowadzeniem działalności przedsiębiorstwa turystycznego. Absolwenci mogą być zatrudnieni w przedsiębiorstwach organizujących imprezy turystyczne, agencjach turystycznych, ośrodkach informacji turystycznej, instytucjach zajmujących się organizacją i promocją turystyki.

 Technik żywienia i usług gastronomicznych - klasa1a,1b - nowy kierunek

kucharzNauka trwa 4 lata. Praktyki organizuje szkoła: na terenie Krakowa, wyjazdowe nad morze oraz staże zagraniczne. Przygotowujemy naszych absolwentów do realizowania zadań zawodowych takich jak: przygotowanie potraw i napojów, wyrobów i półproduktów kulinarnych, przechowywanie i magazynowanie art. spożywczych, surowców, półproduktów i produktów kulinarnych, planowanie jadłospisów, marketing w gastronomii, organizacja cateringu, własna działalność gospodarcza oraz obsługa konsumenta. 
Absolwenci tego kierunku mogą być zatrudnieni we wszelkiego rodzaju podmiotach gospodarczych zajmujących się działalnością gastronomiczną np. w restauracjach (w tym również na statkach i promach), kawiarniach, barach, pensjonatach, domach wczasowych, sanatoriach. Mogą również prowadzić własną działalność gospodarczą.

Technik Hotelarstwa  - klasa1h, 1i

hotelarstwoNauka trwa 4 lata. Praktyki organizuje szkoła: na terenie Krakowa, wyjazdowe nad morze oraz staże zagraniczne.
Przygotowujemy naszych absolwentów do realizowania zadań zawodowych takich jak: fachowa i kompleksowa obsługa gościa hotelowego (recepcja, służba pięter, gastronomia, usługi komplementarne), ponadto zbieranie danych, gromadzenie informacji, kreowanie rozwoju i planowanie różnego rodzaju usług hotelarskich.
Duże znaczenie przywiązujemy do nauki języków obcych.
Typowymi miejscami pracy są obiekty noclegowe np. hotele, ośrodki wypoczynkowe, zakłady uzdrowiskowe, pensjonaty, zajazdy, schroniska oraz współczesna baza ruchoma: promowa, żeglugowa, kolejowa, lotnicza, rotele, seatele, aquatele, flaytele.

Kelner - 1j

kelnerNauka trwa 4 lata. Praktyki organizuje szkoła: na terenie Krakowa, wyjazdowe nad morze oraz staże zagraniczne.
Przygotowujemy naszych absolwentów do realizowania zadań zawodowych takich jak: fachowa i kompleksowa obsługa konsumenta w różnorodnych zakładach gastronomicznych, organizowanie przyjęć okolicznościowych, imprez gastronomicznych, obsługa kelnerska: kongresów, targów, wystaw, bankietów, spotkań, konferencji i podobnych imprez.
Typowymi miejscami pracy są: podmioty gospodarcze prowadzące działalność gastronomiczną takie jak: restauracje, kawiarnie, pensjonaty, domy wczasowe, itp. Kelner może być zatrudniony na statkach i promach, a także prowadzić własną działalność gospodarczą.

Nauczane języki w poszczególnych profilach kształcenia:

Klasa
Zawód
Nauczane języki w klasie
Liczba godzin w tygodniu języka obcego
A
Technik żywienia i usług gastronomicznych
język angielski
jezyk francuski lub
język niemiecki
2
2
B
Technik żywienia i usług gastronomicznych
język angielski
jezyk francuski lub
język niemiecki
2
2
I
Technik hotelarstwa
język angielski
jezyk francuski lub
język niemiecki
2
2
H
Technik hotelarstwa
język angielski
jezyk francuski lub
język niemiecki
2
2
J
Kelener
język angielski
jezyk francuski lub
język niemiecki
2
2

 

T

Technik obsługi turystycznej
język angielski
jezyk francuski lub
język niemiecki
2
2
 
 
.
Przedmioty w zakresie rozszerzonym:
Zawód Przedmioty w zakresie rozszerzonym Języki obce Przedmioty uzupełniające
Technik hotelarstwa gegrafia, język angielski
Język angielski
Do wyboru przez ucznia język niemiecki lub język francuski
historia i społeczeństwo
Technik żywienia i usług gastrononomicznych biologia i język angielski
Język angielski
Do wyboru przez ucznia język niemiecki lub język francuski
historia i społeczeństwo
Technik obsługi turystycznej geografia, język angielski
Język angielski
Do wyboru przez ucznia język niemiecki lub język francuski
historia i społeczeństwo
Kelner gegrafia, język angielski
Język angielski
Do wyboru przez ucznia język niemiecki lub język francuski
historia i społeczeństwo
1291488782_tick 3 letnia Zasadnicza Szkoła Zawodowa wzawodach nr 11:

Kucharz - 1d

kucharzNauka trwa 3 lata. Praktyki organizuje szkoła na terenie Krakowa. 
Przygotowujemy naszych absolwentów do realizowania zadań zawodowych takich jak: przygotowanie typowych potraw i napojów, wyrobów i półproduktów kulinarnych, przechowywanie i magazynowanie art. spożywczych, surowców, półproduktów i produktów kulinarnych.
Absolwenci tego kierunku mogą być zatrudnieni we wszelkiego rodzaju podmiotach gospodarczych zajmujących się działalnością gastronomiczną np. w barach szybkiej obsługi, punktach małej gastronomii, szkołach, przedszkolach, internatach, stołówkach pracowniczych, itp.

.
Klasa
Zawód
Nauczane języki
w klasie
Liczba godzin
w tygodniu
języka obcego
D Kucharz  język angielski 2
E Kucharz

język angielski

2
F Cukiernik

język angielski

2
G Cukiernik

język angielski

2

arrowZasady rekrutacji do ZSG Nr 1 na rok szkolny 2013/2014

Chętnie odpowiemy na każde pytanie: 

tel.: (012) 644-50-19 wew. 11

16-email-reply e-mail: sekretariatuczniowski@o2.pl

Pliki cookie ułatwiają świadczenie naszych usług. Korzystając z naszych usług, zgadzasz się, że używamy plików cookie.
Ok