Święty Andrzeju daj nam znać?
co się będzie z nami
w przyszłości dziać.?
Małopolska Chmura Edukacyjna - zajęcia on-line, obszar żywność. Temat: Ile ,,waży'' szklanka coli i paczka chipsów?
Czytaj więcej: 26.11.2018 - Małopolska Chmura Edukacyjna - zajęcia on-lineWielki sukces naszych uczniów w Konkursie kelnerskim i kulinarnym w XV edycji Małopolskiego Konkursu Stół Pięknie Nakryty. Uczniowie przygotowali potrawę, napój oraz aranżacje stołu zgodnie z tematem „w drodze do niepodległości”.
Naszą Szkołę reprezentowali Bartosz Starnawski z kl. III B i Mikołaj Pelc z kl. IV A.
We wtorek w naszej szkole odbyła się akcja samorządu uczniowskiego pod hasłem: Wszystkie smaki i kolory papryki pod patronatem Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa w ramach wspierania polskich producentów żywności Polska Smakuje. Akcja miała na celu zwiększenie stanu wiedzy na temat właściwości zdrowotnych polskich warzyw, ich różnorodności, pochodzenia, sposobów uprawy i znaczenia dla gospodarki, a przede wszystkim możliwości ich zastosowania w przygotowywaniu potraw dla gastronomii oraz w gospodarstwach domowych.
Czytaj więcej: 21.11.2018 - Wszystkie smaki i kolory papryki - akcja edukacyjna16 listopada 2018 roku w Zespole Szkół Spożywczo-Gastronomicznych przy ul. Komorskiej w Warszawie odbył się finał X Ogólnopolskiego Konkursu Gastronomicznego ,,Kuchnia Polska na Mazowszu 2018”. Naszą szkołę w konkursie kulinarnym reprezentowali Patrycja Cieśla i Paweł Kabat z klasa IV B, a w konkursie kelnerskim Szymon Wylęgły z klasy IV B.
W konkursie kulinarnym zdobyliśmy III miejsce oraz wyróżnienie za najlepszą przystawkę gorącą.
Od 4 do 9 XI 2018 r. uczniowie Zespołu Szkół Gastronomicznych nr 1 przeżyli piękne chwile w Krynicy- Zdroju podczas Zielonej Szkoły, która była możliwa dzięki wspierającej nas - Fundacji Prometeusz. Ten słoneczny - mimo pory roku- wyjazd pozwolił na wzbogacenie wiedzy zawodowej między innymi z zakresu obsługi konsumenta, hotelarstwa i z turystyki.
Czytaj więcej: Za nami kolejna niezapomniana Zielona Szkoła !!!