HARMONOGRAM KONSULTACJI MATURALNYCH
Nasza uczennica w finale XII Olimpiady Wiedzy Hotelarskiej ...
Zebrania z rodzicami 20.01.2021 r.
Egzaminy potwierdzające kwalifikacje w zawodzie - informacje
Konkurs Wypieków Bożonarodzeniowych 18.12.2020 r.
28 X 2015 r. klasy: I „h/ t” oraz III „h” miały okazję uczestniczyć w wycieczce zawodowej do Ustronia i do Wisły. Najważniejszym celem wyjazdu było skorzystanie z „żywej lekcji zawodu”, jaką stanowiło zwiedzenie hotelu Belweder w Ustroniu. Młodzież z klas hotelarskich z zainteresowaniem obejrzała ten, położony w samym centrum Beskidu Śląskiego, pięciogwiazdkowy obiekt.
Uczniowie z klasy II k wraz z rówieśnikami z sześciu innych szkół województwa śląskiego i małopolskiego zorganizowali 28 października 2015 r. konferencję dla uczniów pt. Nasz świat- Nasza godność- Nasza przyszłość. Miejscem konferencji był Pałac Młodzieży im. prof . A. Kamińskiego w Katowicach.
W dniach 16-23 października 2015 r. 29 uczniów z różnych klas naszej szkoły uczestniczyło w wyjeździe do Krynicy Zdrój w ramach tzw. Zielonej Szkoły. Sponsorem tego przedsięwzięcia była Fundacja Prometeusz. Mimo iż pobyt w Krynicy przebiegał w zmiennej aurze to wykorzystaliśmy ten czas bardzo intensywnie. Codziennie uczestniczyliśmy w wycieczkach turystycznych.
W dniach od 19 do 23 października 2015 r. uczniowie Zespołu Szkół Gastronomicznych nr 1 w Krakowie uczestniczyli w XI Międzynarodowym Konkursie Szkół Gastronomicznych w Bratysławie. W konkursie pod nazwą „Europa 2015” rywalizowali uczniowie w zawodach kucharz, kelner oraz barman. Rywalami naszych uczniów były między innymi zespoły ze Słowacji, Czech oraz Chorwacji. Zespół Szkół Gastronomicznych nr 1 w Krakowie był reprezentowany przez:
23 października br. w Krakowie na stadionie AWF odbyły się Mistrzostwa Małopolski w indywidualnej lidze lekkoatletycznej. Naszą szkołę reprezentował utalentowany lekkoatleta Tomasz Lampart z kl. 2c, który w biegu na 400 m zdobył srebrny medal z czasem 00:52,85.
Uczniowie i nauczyciele Z S G nr 1 uczestniczą projekcie unijnym Eat Local, Think Global (EATHINK). Działania skierowane są zarówno do młodzieży szkolnej jak i kadry nauczycielskiej. W czasie realizacji projektu w każdym kraju partnerskim odbędą się: konkursy na foto-reportaże i produkcję filmów video, szkolenia z edukacji globalnej i dziennikarstwa obywatelskiego, międzynarodowe wizyty studyjne dla nauczycieli, konferencje, podczas których opracowywane będą narzędzia edukacyjne do pracy na każdym etapie nauczania szkolnego. 

